Potloden in de vorm van een hartje

Liefde is…

Het was 2014 en ik woonde tijdelijk weer bij mijn ouders thuis, nadat ik uit een relatie kwam die niet geslaagd was. Het was een pittige periode, waarbij ik heel dankbaar was dat ik terug mocht naar mijn ouders. Ik maakte in die tijd mijn eerste reis alleen (weliswaar een groepsreis, maar toch) naar Zuid-Afrika en leerde mezelf steeds beter kennen. Mijn mooie en minder fraaie kanten. Zou echte liefde überhaupt wel voor mij weggelegd zijn, vroeg ik me geregeld af?

De ontmoeting

In 2015 wilde ik weer de weg van de liefde bewandelen; ik stond er voor open. Omdat ik het heel fijn vond iemand live te ontmoeten, maar niet gelijk aan een hele date vast te zitten, schreef ik me in voor een speeddate. Wat een geweldige ervaring was dat! Ik zou dat iedereen gunnen, want het was zo bijzonder om mee te maken. Helaas vond ik er de eerste keer niemand tussen zitten waar ik warm van werd, dus mocht ik op een latere datum nog eens terugkomen. Direct bij binnenkomst viel mijn oog toen op een leuke vent met een nette blouse aan. In drie minuten mochten we later op die avond kennismaken en zette ik een kruisje achter zijn naam: ja, deze persoon zou ik graag beter leren kennen. Gelukkig had hij ook achter mijn naam een kruisje gezet en ontvingen we elkaars contactgegevens enkele dagen na het speeddaten. Meerdere dates volgden om kort daarna onafscheidelijk te blijken. Deze man had in no time mijn hart veroverd.

De man die het eerste jaar dat we elkaar kenden zeker elke week een keer struikelde over de trappen in het trappenhuis, die tijdens een van onze eerste dates in de duinen vooral bezig was om vliegen bij zijn hoofd weg te wapperen en die mij een paar maanden later de sleutel van de brievenbus in een hartjesvorm doosje gaf met de vraag ‘wil je bij me komen wonen?’ De huissleutel had ik al, dus de sleutel van de brievenbus moest voldoen voor dat bijzondere moment. De man die een prachtige bos rozen liet bezorgen op mijn werk, toen we één jaar samen waren. De man die me stimuleerde om in 2017 mijn hart te volgen en te solliciteren op een functie op het hoofdkantoor, waar ik nog enkele jaren met veel plezier gewerkt heb. De man die mij op vakantie in Rome ten huwelijk vroeg en waarmee ik op 1 maart 2018 hoogzwanger trouwde. Goed, genoeg lieve dingen over mijn man . Straks krijgt ie nog kapsones.

Steun

In tijden van stress of drukke periodes in je leven, kan steun het verschil maken tussen overeind blijven of omkegelen. Natuurlijk is dat niet de enige factor, want als jij niet uit waar je mee zit of niet bespreekbaar maakt wat er in je omgaat, is het lastig steun te krijgen. Toch zien partners vaak wel aan je hoe het met je gesteld is. Of je lontje iets korter geworden is of dat je wat emotioneler geworden bent. Door steun te krijgen van je partner, kun je voorkomen dat je omkegelt of anders sneller herstellen. Steun kun je uiteraard krijgen van je partner, je familie, vrienden of collega’s, maar er zijn ook andere vormen van steun.

Wie jarig is trakteert

Deze periode is voor mij een mooie, want:

  • Deze maand ben ik 36 jaar geworden
  • 14 februari is de dag van de liefde en elk jaar ga ik op die dag met mijn man uit eten om onze verjaardagen te vieren (ja, hij is één week na mij jarig)
  • Op 1 maart ben ik 6 jaar getrouwd

Reden genoeg om te trakteren, want ik gun iedereen een steuntje in de rug. Daarom bied ik niet één, niet twee, maar zelfs drie keer een powercoach sessie aan tegen een sterk gereduceerd tarief. Een powercoach sessie is een éénmalige coachsessie van 1.5 uur. Deze vindt al wandelend plaats in de Loonse en Drunense Duinen te Waalwijk. Van tevoren hebben we 15 minuten telefonisch contact om jouw vraag voor die dag scherp te stellen.

Wil jij kans maken op één van de drie sessies? Mail, app of DM mij dan voor alle informatie.

Liefde is

Voor mij is het liefde samen lachen, samen huilen, samen antwoorden zoeken op wat het leven je voor de voeten gooit, samen keuzes maken, samen series kijken op de bank, samen balen dat het niet loopt zoals we willen, een arm om je heen tijdens het kijken van de All You Need Is Love kerstspecial en simpelweg samen ‘zijn’.

Jouw partner kan een groot verschil maken door jou steun te bieden in stressvolle situaties. Ik heb dit zelf al heel vaak mogen ervaren en ben mijn man dankbaar voor alle momenten dat hij voor me klaarstaat als ik het leven even ingewikkeld vind. Hij is in staat om het overzicht terug te brengen, mij weer met beide benen op de grond te zetten en mij aan te moedigen mijn dromen na te jagen.

Wat betekent liefde voor jou?
Hoe krijg jij steun van je partner in stressvolle tijden?