De overlevingsmodus

De overlevingsmodus

Niets is zo vervelend als jezelf constant gejaagd voelen, het idee te hebben dat je niet meer aan de verwachtingen voldoet of dat het werk niet meer uit je handen komt zoals voorheen. Je voelt je over het algemeen behoorlijk ellendig door de klachten en die leiden weer tot negatieve gevoelens. Die gevoelens wil je natuurlijk vermijden, dus wat gaan we doen? Juist, nog harder werken om maar niet te hoeven voelen. Op de korte termijn zorgt dit vast en zeker voor verlichting. Maar wat als je wat verder vooruit gaat kijken, zo’n drie tot zes maanden? Wat zie je dan? Wat is de prijs die je dan betaalt voor deze automatische piloot met turbo erop? Inderdaad, dat vooruitzicht is niet positief.

Je bevindt je, wanneer je aan het vermijden bent, als het ware in de overlevingsmodus. Dat houd je best een tijdje vol hoor, zeker met die wilskracht die jij hebt. Jij bent nu eenmaal een sterke vrouw, die niet van plan is om om te vallen. Dat weet ik wel. Toch is die overlevingsmodus niet eindeloos in te zetten. Klopt het dat je je vooral richt op het verleden of de toekomst? Ben je aan het terugkijken wat er allemaal anders had gemoeten en ben je vooral bezig hoe je dat in de toekomst anders gaat doen? Kom dan even met beide benen terug naar aarde, want volgens mij is het vandaag. Niet gisteren, niet morgen, nee – het is vandaag. Alleen die maak je niet heel bewust mee met al dat rennen. Voordat je het weet, is de week weer voorbij, de maand voorbij of zelfs weer een kwartaal voorbij.

Om jou te helpen uit die overlevingsmodus te komen en iets meer mee te krijgen van vandaag, heb ik iets voor je. Ik heb speciaal voor jou een ontspanningsoefening ingesproken. Ik daag je uit deze eens te doen, wanneer je voelt dat je weer aan het rennen bent. Tijdens deze oefening wil ik je even een moment voor jezelf laten nemen, een moment om te kijken wat er eigenlijk allemaal in je omgaat. Voel dat lijf eens écht, zonder het te negeren.

Stuur mij een appje op 06-29062727 en ik stuur jou de oefening toe.
Gratis! Gewoon, omdat ik vind dat je het verdient om te genieten van vandaag.